fbpx

MEER FRUIT, MINDER SUIKER, VOLLERE SMAAK!

Innofruit is specialist in het verwerken van fruit tot een smaakvol eindproduct

speciaal voor de zakelijke markt. Eerlijke gecertificeerde fruitproducten zonder toegevoegde geur- en smaakstoffen. De oplossing voor horeca, bakkerijen, bedrijfscateraars, schoolkantines, ijsbereiders en pannenkoekenhuizen.

Eigen teelt

Wij maken van eigen en lokale teelt diverse producten, zoals, fruitvullingen, fruitchutney en fruitmosterd. Door de strenge selectie en snelle verwerking van ons fruit kunnen we het gebruik van suiker tot een minimum beperken.

Ready to use

Onze producten zijn zeer geschikt voor bedrijfscateraars, schoolkantines, ijsbereiders, pannenkoekenhuizen, bakkerijen en restaurants. Deze producten sluiten aan op een gezonde levensstijl.

fruitvulling

De fruitvullingen zijn bakvast ontwikkeld. Daardoor zijn ze koud en warm te gebruiken.

  • Koud hebben ze dezelfde consistentie als jam en daardoor perfect inzetbaar op het ontbijtbuffet. Op brood of door de yoghurt.
  • Licht verwarmd wordt de fruitvulling iets dunner en daardoor te gebruiken als rijkgevulde fruitsaus over ijs, pannenkoek of wafel.
  • Als de fruitvulling op een vlaai of andere patisserie in de oven wordt gebakken bindt de vulling verder door. Er ontstaat een snijbare fruitvulling.

 

fruitmosterd

Fruitmosterd is een verassende combinatie van 2 werelden.  De zoete volle smaak van ons superrijpe fruit met de pit van fijne en grove mosterd.

Fruitmosterd is heerlijk bij zowel koude als warme gerechten. Koud bijvoorbeeld op brood bij kazen en vleeswaren. Of warm bijvoorbeeld bij wildgerechten of stamppotten.  

fruitchutney

Een fruitchutney is een zoetzuur bijgerecht van fruit in combinatie met groenten. Daarnaast is de kruiding kenmerkend. Chutney wordt zowel bij koude als warme gerechten geserveerd. Koud bijvoorbeeld bij rijpere kazen en warm bijvoorbeeld bij wildgerechten of stamppotten. Chutney fungeert als een verrijking van het gerecht. 

streek-pakketten

Luxe pakket met producten uit de streek. Wijn van de Apostelhoeve, Mestreechter Steerkes, gebrande noten van Blanche Dael. Bekijk snel de mogelijkheden voor een origineel en duurzaam relatie-geschenk. Er zijn ook speciale ontbijtpakketten beschikbaar.

 

Efficiency

De produkten zijn klaar voor gebruik. Zowel voor koude als warme toepassingen. Uiteraard is iedere chef vrij om er nog zijn eigen twist aan te geven. 

Superrijp fruit

Wij kunnen ons fruit overrijp plukken omdat het rechtstreeks de ketel in gaat. Dat scheelt kilo’s suiker!

over ons

Innofruit is een initiatief van Gerard Mertz en Gaston Curfs, opgericht in juli 2014. Gerard Mertz is kleinfruitteler  van o.a. rode bessen, bramen en kiwibessen. Mertz Kleinfruit is gevestigd in Sint-Geertruid, Zuid-Limburg.

Gaston Curfs is culinair dienstverlener in de foodservice. Culinaire zaken by Gaston Curfs heeft een werkgebied dat de hele Benelux beslaat. Hij staat voor het ondersteunen/begeleiden van mensen in de foodservice bij productontwikkeling en productpresentaties.

Duurzaamheid is een grote drijfveer geweest voor de beide heren om de handen in elkaar te slaan en hun kennis te bundelen. Tijdens de teelt van het kleinfruit is er een percentage van de oogst dat niet de kwalificatie 1e keuze behaalt en daarom niet aan de consument wordt aangeboden. Dit superrijpe fruit voldoet optisch niet aan de eisen van de markt. Het heeft echter een volle intense smaak, zonde om niet te gebruiken. Innofruit verwerkt het overrijp fruit tot producten met een toegevoegde waarde om ze daarna als halffabricaat of eindproduct te vermarkten. Innofruit bewandelt het pad van vernieuwende toepassingen met fruit, zoals bramen, rode bessen, blauwe bessen, aardbeien, pruimen, frambozen, kiwibessen en appels.

Contact

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze producten.

bezoekadres

Julianaweg 6a

6265 AJ St. Geertruid

postadres

Bovenstraat 13

6245 KR Eijsden

verkooppunten

Hanos Horeca Groothandel, Valkenburg a/d Geul, Heerlen

Geurten Groenten en Fruit BV, Margraten

Innofruit, Sint Geertruid